Joachim Karlsson blir ny investerare och styrelseordförande i vloxq

PRESSMEDDELANDE ‍[Stockhom, Sverige] - [2023-10-12]

Share:

https://www.vloxq.com/blog/joachim-karlsson-becomes-new-investor-and-chairman-of-the-board-in-vloxq

PRESSMEDDELANDE
‍[
Stockhom, Sverige] - [2023-10-12]

vloxq accelererar sin verksamhet genom att välkomna Joachim Karlsson, som också är VD för Almi Invest, som investerare och styrelseordförande.

vloxq utvecklar en Configure, Price, Quote-plattform som hjälper företag i sin försäljningsprocess genom att beräkna priser, hantera rabatter, automatiskt skapa offerter och dramatiskt reducera risken för fel. Resultatet blir snabbare och mer lönsamma affärer, och ökad trygghet för kunderna att de får rätt produkter till rätt pris. Vår forskning visar att fel i offerter är vanliga och kan sänka lönsamheten i affärer mellan 5–15 procent.

Plattformen kan enkelt integreras med affärs- och CRM-system och har nått stora framgångar med kunder som Retriever, Nordlo, KH-Maskin och Sympa.

Innan Joachim Karlsson blev VD för Almi Invest, Sveriges mest aktiva investerare i startups, har han varit Chief Strategy Officer på Bisnode, partner i riskkapitalbolaget KTH Chalmers Capital, samt VD och grundare av Focal Point AB.

"Det känns otroligt inspirerande att bli en del av vloxq. Det finns en enorm potential att modernisera och effektivisera hur företag gör affärer. Jag har själv många gånger både skickat och fått felaktiga offerter. Detta är mycket kostsamt, pinsamt och anstränger relationerna mellan kund och leverantör. Med vloxq hoppas vi kunna sätta stopp för detta elände", säger Joachim Karlsson.

Emil Westrin, VD för vloxq, är mycket positiv till tillskottet."Joachim har mycket erfarenhet och ett brett nätverk. Han kunde ha valt att engagera sig i vilket företag som helst, men han valde oss på vloxq. Med sin tekniska expertis och erfarenhet som entreprenör blir han en viktig del av vårt team. Vi siktar på att göra vloxq till det självklara valet för CPQ-lösningar, särskilt när standardmoduler i CRM eller affärssystem inte räcker till."

För mer information, vänligen kontakta Emil Westrin via e-post på emil@vloxq.com eller telefon +46 70-216 25 99. vloxqs hemsida: https://www.vloxq.com/

Om vloxq: Företaget grundades hösten 2020 och erbjuder en anpassningsbar och integrerbar CPQ-lösning. Kundlistan innehåller namn som Retriever, Nordlo, KH-Maskin och Sympa.