Hur man skriver en vinnande offert

92 % av alla köpare anser att erbjudandet är otydligt och att tjänstens värde är oklart. Låt oss ändra på det!

Share:

https://www.vloxq.com/blog/how-to-write-a-winning-quote

Hur man skriver en vinnande offert

Som säljare vet du att en affär inte är en affär förrän ditt prospekt har godkänt ditt erbjudande. Erbjudandet är det sista steget i kundresan, som kassalinjen i ett varuhus. Det sista du vill är att allt arbete som dina säljare har gjort för att hitta och bearbeta dina prospekt ska stoppas i konverteringsstadiet på grund av ett svagt och otydligt erbjudande. I det här inlägget går vi igenom vad en offert är och varför du bör se över din nuvarande offert, samt ger fyra tips på vad du bör göra för att skriva en vinnande offert. Låt oss inte vänta. Nu kör vi!

Vad är en offert?

En offert är ett dokument som skickas från en operatör till en annan innan samarbetet mellan operatörerna inleds. Syftet med offerten är att skapa ett skriftligt avtal mellan leverantören (säljaren) och köparen (kunden). Offerten innehåller ofta produktbeskrivning, pris, betalnings- och leveransvillkor. I första hand vill operatörerna komma överens om två saker: innehållet och priset. När kunden har undertecknat offerten returneras den till säljaren och samarbetet inleds. Om kunden väljer att inte skriva under offerten kan parterna fortsätta att förhandla, eller så kan kunden avbryta och gå till en annan leverantör eller välja att inte göra någon förändring alls.

4 tips om vad din offertmall bör innehålla

1. Anpassa innehållet

Dagens kunder ställer högre krav på att offert ska vara personligt utformad. Gör dig av med generiska mallar och information som inte är relevant eller tillför något värde för kunden. Fokusera istället på att skräddarsy ett tydligt och enkelt erbjudande som ökar förtroendet och gör det enklare för kunden att välja dig som leverantör. Att skapa förtroende är nyckeln till att konvertera kunder och offert är en lika viktig pusselbit som alla andra kontaktpunkter i säljprocessen.

I en offert -mall är det bra att ha en grundläggande grund och sedan ändra innehållet för att göra det personligt för kunden. Använd data och insikter från din behovsanalys och ditt CRM-system, eller varför inte skapa en personlig onboarding-plan när du bygger din offert för kunden. Det tål att upprepas, ju mer personligt, desto bättre.

2. Anpassa dina produktval

Om du har ett företag med många produkter kan det vara mycket tidskrävande att skapa offerter baserade på kundens önskemål. För att undvika att offertskrivandet tar upp för mycket av säljarnas tid bör du använda ett konfigurationsverktyg som har tillgång till din produktbas och kan kombinera eller ta bort produkter från offert.

Använd ett system som känner till era regler och möjligheter, så att säljarna snabbt kan bygga en offert när kunden har skickat en förfrågan. Många företag har byggt sina egna spinners i Excel eller Google Sheets istället för att använda konfigurationsverktyg, vilket tenderar att orsaka flera praktiska problem när man vill göra ändringar i sina produkturval och paket.

3. Automatisera prisberäkningar

Excel har också en tendens att väcka blandade känslor, antingen hatar man det eller så älskar man det. Oavsett vilket bör du använda det som sparar mest tid. Tack vare automatisering och artificiell intelligens behöver du inte sitta och bygga kolumner och beräkningar manuellt. Med ett CPQ-verktyg (Configure Price offert) kan du få rätt beräkningar på några sekunder. Så låt automatiseringen göra det den gör bäst, så att dina säljare kan fokusera på det de gör bäst - att sälja.

4. Offertdesign

Erbjudandets utseende påverkar kundens uppfattning om ditt företag. Det är därför viktigt att erbjudandet också återspeglar företagets regler och riktlinjer när det gäller utformning men också innehåll. En väl utformad offert innehåller alla nödvändiga dokument och bilagor samt överensstämmer med ditt företags grafiska profil. Erbjudandet ska vara tillförlitligt, tydligt och klart kopplat till er företagsprofil.

Vem har tid att skapa perfekta offerter?

Det kan vara en fråga du ställer dig nu, för ärligt talat är det inte så att säljare direkt behöver mer administrativt arbete på sitt skrivbord. Det finns ofta helt enkelt ingen tid att skräddarsy personliga offerter, även om det skulle ha ökat det genomsnittliga ordervärdet och skapat mer försäljning för ditt företag. Men vänta, vloxq gör faktiskt allt det där. Vi hjälper dig att spara tid och säkra marginaler genom att automatisera allt som kan automatiseras i ett offert -flöde. Så du behöver faktiskt inte välja, du kan få både professionella offerter och gladare säljare!