CPQ för SaaS

CPQ står för Configure Price offert. Låt oss ta reda på hur SaaS-företag kan skapa offerter smidigare och öka försäljningen.

Share:

https://www.vloxq.com/blog/cpq-for-saas

CPQ för SaaS

SaaS-företag måste ständigt utvecklas och anpassas för att överleva marknadens krav. Konkurrenssituationen eller kundernas preferenser kan förändras snabbt, och du måste ändra dina affärsprocesser i enlighet med detta för att vinna fler affärer.  

Configure, Price, offert (CPQ) är programvara som gör det möjligt för säljteam att generera offerter snabbt och korrekt. Det finns flera anledningar att investera i ett CPQ-verktyg för ditt SaaS-företag, låt oss gå igenom varje enskild komponent för att förstå fördelarna:

Konfigurera

Anpassning och personalisering är de nya normerna inom SaaS-försäljning. CPQ kan hjälpa dig att skräddarsy dina produkter och tjänster efter kundernas behov och förväntningar. De flesta SaaS Scale-ups introducerar nya produkter och tjänster i takt med att de växer, så ditt säljteam måste förstå hur man kombinerar och paketerar ditt erbjudande på rätt sätt.

Om säljteamet gör misstag är det teamet för kundsuccé som måste försöka rädda situationen för att förhindra att kunderna blir av med sina kunder. Föreställ dig till exempel att du säljer en lösning på företagsnivå utan att ha gjort en ordentlig inskolning och ett korrekt servicenivåavtal.

Pris

Priset kan alltid ändras i SaaS i takt med att du växer. Ibland behöver du extra flexibilitet för att kunna stänga den specifika logotypen också. Vi förstår det. Detta innebär att ditt säljteam måste hålla sig uppdaterat om aktuella rabatter, volympriser och paket för att snabbt kunna lämna korrekta offerter till dina kunder.

CPQ gör det mycket enkelt att standardisera och implementera uppdaterade priser och prisregler automatiskt för hela säljteamet. Du behöver inte längre uppdatera kalkylblad eller dokumentmallar för offerter.

Offert

Om du använder CPQ behöver du inte längre underhålla ett bibliotek med dokumentmallar för offerter och andra försäljningsdokument. Mallarna på offert blir omedelbart dynamiska och fullt anpassningsbara så att korrekta offerter genereras automatiskt. De offerter som ditt säljteam skapar måste vara en korrekt representation av försäljningsprocessen fram till offertstadiet och kunden måste vara tydlig med vad de betalar för och vilka avtalsvillkoren är. Dina offerter ska på ett korrekt sätt representera professionalismen i din organisation. Vi gjorde en undersökning under 2021 som visade att 92 % av alla beslutsfattare saknar viktig information när de får offerter och förslag från säljare. Detta gör det svårare för interna förkämpar i dina konton att flytta affären framåt till ett köpbeslut. På vloxq är vi experter på att se till att all relevant information inkluderas och presenteras på ett tydligt sätt i våra kunders offerter och förslag så att de kan få fler beslut, snabbare.

På vloxq är vi experter på att se till att all relevant information ingår och presenteras på ett tydligt sätt i våra kunders offerter och förslag så att de kan få fler beslut snabbare.

Kort sagt: En CPQ-lösning som vloxq CPQ kan hjälpa dig att effektivisera hela din SaaS-försäljningsprocess.

CPQ eliminerar mänskliga fel och slutar använda kalkylblad och dokumentmallar och skapar istället anpassade och personliga offerter på bara några minuter.